Bieren in de kijker

Naast onze uitgebreide vaste bierkaart, zetten wij ook elke maand een reeks extra bieren in de kijker!

Cornet Blond “Oaked”

CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Het volmondige bier met eiktoets houdt de balans tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout. De afdronk is verwarmend, lang met een zachte bitterheid. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Geschiedenis: Oaked – Ge-eikt Dit bier is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning DE HOORN te Steenhuffel was. Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffel, heer van Diepensteyn. Theodoor Cornet brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Het exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en houtmeester voor de creatie van CORNET.

La Corne Tripel

De Triple Corne du Bois des Pendus is een corne-triple koperblond degustatiebier. Juist het tegenovergestelde van zijn zusterbier aan 5,9 % met bittere nasmaak brengt de Triple 10 U in vervoering alsof U in een bloemenveld vertoeft. Rijk geparfumeerd, gemakkelijk over de lippen vloeiend, is het een bier om werkelijk op een aangename manier te ontdekken. Zonder toegevoegde suikers of kruiden blijft het U altijd verwonderen. Trouwens een zeer speciaal glas !

Tongerlo Blond

Tongerlo Blond is 'World's Best Beer 2014' Tijdens de World Beer Awards 2014 werd Tongerlo Blond verkozen tot het beste bier ter wereld, en dit over de acht categorieën heen. Hiermee laat Tongerlo Blond een 700-tal andere bieren achter zich, na eerst een gouden medaille in de wacht te hebben gesleept als beste bier in de categorie ‘World’s Best Pale Beer’. World's Best BeerDe World Beer Awards is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een professionele jury verkiest voor elk continent per bierstijl een top drie, waarvan de laureaten het vervolgens wereldwijd tegen mekaar opnemen. Deze ‘World’s Best’ binnen hun categorie strijden tot slot voor de ultieme bekroning: het ‘World’s Best Beer’. Tongerlo Blond mag zich vandaag als eindwinnaar het beste bier ter wereld noemen. Samen met Prior Tongerlo, Tongerlo Bruin en Tongerlo Christmas behoort Tongerlo Blond tot de familie van Tongerlo abdijbieren. De tripelvariant Prior Tongerlo heeft eerder al verschillende bekroningen op zijn naam geschreven, waaronder een gouden medaille tijdens de World Beer Awards 2011. Het gamma behoort tot de Belgische erkende abdijbieren. Elke variant ondergaat een hergisting op fles. De extra lange rijping geeft de bieren hun typische, intensere aromabeleving en smaak. Tongerlo Blond (6% vol.alc.) wordt gekenmerkt door een aanzet die zacht en zoetig is, met een lichtdroge afdronk. Brouwerij Haacht brouwt sinds 1990 deze authentieke abdijbieren onder licentie. Hiermee ondersteunt zij niet alleen één van de meest actieve kloostergemeenschappen uit ons land, maar zet ze met hedendaagse technieken en evenveel passie de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo verder.

St- Feuillien Grand Cru

De Grand Cru van de brouwerij St-Feuillien is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma's. Het bier onderscheidt zich in het bijzonder door de afwezigheid van kruiden. Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma's vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid. De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid. De St-Feuillien Grand Cru heeft Gold Award gewonnen op European Beer Star 2011 in de categorie Belgian Style Strong Ale. St-Feuillien Grand Cru werd uitgeroepen tot Europe's Best Belgian Style Strong Pale Beer op World Beer Awards 2012 in London. In 2012, heeft St-Feuillien Grand Cru ook de bronze medaille gewonnen op de Australian Beer Awards in in de categorie Belgian and French style Ales. De St-Feuillien Grand Cru heeft de prix d’excellence gekregen op Best Belgian Beers of Wallonia.

St. Bernardus Tripel

St.Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak. Door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of bij het aperitief.

St. Bernardus Abt 12

De absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholgehalte. Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak. De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.

LeFort Tripel

Het is een bier van hoge gisting, met hergisting op fles. Goudblond, helder bier met een rijke witte schuimkraag met fijne belletjes. Het aroma is: fris, fruitig, vanille , kruidnagel en de smaak typeert zich vooral rond banaan, rode appel, citrus, limoen en rozen.

Vicaris Tripel

Goudgele Tripel met een dikke romige witte schuimkraag. De smaak is zachtzoet. Je proeft de zoetheid uit de mout met een tikkeltje fruit. In de nasmaak rolt deze Tripel nog even zijn bittere spierballen.

LeFort Bruin

LeFort is een complex, donker bier van 9° met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak. Op de European Beer Star 2014 wint LeFort een zilveren medaille in de categorie Belgian Style Strong Ale!