Bieren in de kijker

Naast onze uitgebreide vaste bierkaart, zetten wij ook elke maand een reeks extra bieren in de kijker!

La Corne Tripel

De Triple Corne du Bois des Pendus is een corne-triple koperblond degustatiebier. Juist het tegenovergestelde van zijn zusterbier aan 5,9 % met bittere nasmaak brengt de Triple 10 U in vervoering alsof U in een bloemenveld vertoeft. Rijk geparfumeerd, gemakkelijk over de lippen vloeiend, is het een bier om werkelijk op een aangename manier te ontdekken. Zonder toegevoegde suikers of kruiden blijft het U altijd verwonderen. Trouwens een zeer speciaal glas !

Van ‘t vat: Paix Dieu

Als ambassadeur ben ik trots dat ik dit bier mag en kan schenken! Paix Dieu is de vrucht van een ambachtelijke bereiding waarbij enkel traditionele processen worden toegepast, net zoals dat in de abdij vele eeuwen geleden gebeurde. Daarom moet het Paix Dieu-bier niet worden gefilterd of gepasteuriseerd. Hop, mout en suiker worden zorgvuldig geselecteerd bij lokale producenten. Wij halen het water voor het bier rechtstreeks uit de waterput van de brouwerij en kweken onze gist waakzaam of nauwlettend op. Paix Dieu wordt slechts één keer per maand gebrouwen bij volle maan.

Van ‘t vat: Lazarus blond

Deze Broeder Jacob Lazarus Armagnac Infused 2017 is een limited edition. Dit volmondig blond bier van 9° heeft een ongelofelijke harmonie van verschillende hopsoorten. Ze heeft een karamelkleurige schuimkraag. Yucatan honing en de infused Armagnac geven dit bier een lichte en zachte nasmaak. Een fantastisch bier om te ontdekken en een eerbetoon aan alle bierkenners.

Achel blond

Achel Blond is een goudblonde tripel met een mooi, wit schuim met grove bellen. De geur van dit blondje is zoet moutig met bloemige toetsen. Het bier heeft een zoete aanzet en een lange droge afdronk. De bitterheid wordt verzacht door de mouttoetsen. De trappisten van Achel zijn zeer evenwichtig, wat maakt dat deze bieren zeer gemakkelijk te drinken zijn. De Sint-Benedictusabdij van Achel, dikwijls ook de Achelse Kluis genoemd, is een cisterciënzerabdij deels op Belgisch, deels op Nederlands grondgebied. De abdij brouwt de Achel sinds 1998 in hun eigen huisbrouwerij. De brouwerij is in een oud pand gevestigd dat vanaf de brasserie bekeken kan worden. Nadat in 1914 de productie was gestaakt, werd ze in 1998 weer ter hand genomen.

Achel bruin

een stevige body, moutzoet, karamel, fruitig (rozijntjes, banaan, vijgen) aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Diepbruin Trappistenbier van hoge gisting. Zonder toevoeging van kruiden ruikt het bier naar zoethout, anijs en gedroogd fruit. De smaak van Achelse Kluis Bier Bruin is zacht op de tong maar kent een krachtige afdronk.

Ten tijde van Napoleon was Pauwel Kwak brouwer en eigenaar van herberg ‘De Hoorn’ in het Dendermondse. Elke dag kwamen er postkoetsen pauzeren. Maar in die tijd mochten de koetsiers het gespan niet verlaten om samen met de passagiers hun dorst te lessen. De inventieve herbergier liet daarom een speciaal Kwakglas blazen, dat aan de koets kon opgehangen worden. Zo konden de koetsiers hun Kwakbier veilig en wel bij de hand houden. Vandaag is Kwak één van de weinig overgebleven historische Belgische bieren en het wordt met respect voor de traditie nog steeds geschonken in zijn origineel Kwakglas. Herkenbaar, speciaal en net zo eigenzinnig als de smaak van het bier zelf.

  • Brouwerij: http://bestbelgianspecialbeers.be/nl?setLang
  • Alcohol:
  • Prijs: € 4,20